luni, 26 mai 2008

Orange şi Nokia – parteneriat internaţional pentru servicii mobile


Cele două companii vor colabora în domeniul serviciilor de muzică, jocuri mobile, navigaţie, publicitate şi al serviciilor bazate pe localizare.


Orange şi Nokia au anunţat un parteneriat strategic internaţional care extinde primul acord încheiat între cele două companii în februarie 2008. Companiile au încheiat un parteneriat pe o durată de trei ani, în urma căruia vor fi integrate încă zece noi dispozitive Nokia în gama de produse personalizate din cadrul programului Orange Signature şi vor fi adăugate opţiuni pentru muzică în gama de servicii existente: jocuri, publicitate, hărţi şi servicii bazate pe localizare.


Conform termenilor parteneriatului, în a doua jumătate a anului 2008 Orange şi Nokia vor lansa o gamă de servicii multimedia integrate pe noile dispozitive Nokia, pe nouă pieţe principale, dorind astfel să sporească gradul de adoptare a divertismentului mobil digital. În urma acestui parteneriat strategic, utilizatorii vor avea acces direct la Orange Music Store, la jocuri Orange şi NGage, precum şi la aplicaţia Nokia Maps. În cadrul programului Orange Signature, toate serviciile vor fi integrate în interfaţa cu utilizatorul specifică Orange, oferind acces la informaţii şi divertisment printr-un singur clic.


În urma acestui acord, cele două companii vor colabora în activităţile de marketing privind lansarea de noi dispozitive şi în dezvoltarea de aplicaţii multimedia. De exemplu, în cadrul programului Orange Signature, aplicaţia Nokia Mobile Maps şi tehnologia GPS vor fi integrate pe o gamă largă de dispozitive Nokia. Integrarea acestor tehnologii va permite utilizarea de servicii de navigaţie, căutare bazată pe localizare şi publicitate. Conform estimărilor celor două companii, până în 2010 numărul utilizatorilor aplicaţiei Mobile Maps integrate pe dispozitive Nokia în cadrul programului Orange va atinge cifra de 10 milioane.


Sursa: Nokia

Greenpeace: Consolele pentru jocuri video sunt „toxice”


Un raport realizat de Greenpeace numeşte consolele de jocuri „un pericol toxic”, susţinând că acestea conţin substanţe chimice care ar putea afecta memoria şi dezvoltarea sexuală a copiilor.


Organizaţia susţine că a testat consolele PlayStation 3, de la Sony, Wii, de la Nintendo şi Xbox 360, de la Microsoft, şi a descoperit că toate conţin substanţe chimice şi materiale precum clorură de polivinil, beriliu şi brom.


„Există tehnologia necesară pentru producătorii care realizează acum produse nocive, astfel încât să poată produce console mai «curate». Există posibilitatea realizării unei console mai puţin nocive. Nu mai este loc de scuze pentru a juca murdar”, a precizat Greenpeace.


Greenpeace a spus că aceste console au contribuit şi la apariţia unor depozite nesigure de produse reciclate.


Toate trei companiile au sărit în apărarea propriilor produse, susţinând că acestea respectă standardele de mediu.


„În conformitate cu aceste standarde, Sony asigură un management consecvent la nivel global al substanţelor chimice şi al componentelor. Luăm măsuri oricând este posibil să reducem şi să înlocuim aceste substanţe”, se arată într-un comunicat emis de Sony Computer Entertainment.


Un purtător de cuvânt de la Nintendo a spus că nu poate comenta testele realizate de Greenpeace, dar a adăugat: „Ceea ce putem spune este că vindem doar produse care respectă cu stricteţe standardele în fiecare ţară în care sunt comercializate."


Într-o declaraţie dată de oficialii Microsoft se arată că produsele companiei „fac chiar mai mult decât impun regulile ce vizează reducerea impactului asupra mediului”.


Industria de jocuri video este una cu cele mai mari creşteri din lume.



Sursa: Google News