joi, 15 mai 2008

Sharp - televizoare LCD cu browser


Sharp a lansat doua noi modele de televizoare LCD care se pot conecta la retea si includ un browser web.


Televizoarele TL-M4600 si TL-M520, cu diagonale de 46″ si 52″ si rezolutie full high-definition 1920 x 1080, sunt destinate in primul rand segmentului de business (teleconferinte, training, domenii educationale, prezenta in magazine si arene sportive), dar s-ar putea sa prinda si la utilizatorii privati sau cel putin ar putea indica cateva tendinte si pentru televizoarele pentru acest segment.


Ambele televizoare folosesc panelul proprietar Sharp, Advanced Super View (ASV), care ofera timpi de raspuns de sub 6 ms si unghi de vizualizare de 176 grade, la un consum redus de putere. Ratele de contrast sunt de 1500:1, respectiv 2000:1.


Televizoarele dispun atat de conectori analogici, cat si digitali, DVI-D si HDMI. Mai interesant este insa conectorul Ethernet si browserul web incorporat, televizorul putand fi folosit pentru a naviga pe internet.


De asemenea, interesant este si sistemul intern de racire fara ventilatoare, pentru a mentine un nivel redus al zgomotului.


Preturile sunt deocamdata si ele adaptate segmentului business, fiind de 4000 $, respectiv 5000 $.




Sursa: Engadget

Opera Mini 4.1, in versiune finala


Browserul pentru telefoane mobile Opera Mini 4.1 iese din beta.


La o luna dupa ce lansa versiunea beta a noului browser Opera Mini 4.1, compania norvegiana a anuntat versiunea finala a acestui popular browser pentru telefoanele mobile.


Printre principalele noutati din Opera Mini 4.1 se numara viteza de incarcare a paginilor, cu 50% mai rapida decat versiunea anterioara, functionalitatea de “URL completion”, care sugereaza o adresa web pe masura ce aceasta este scrisa, posibilitatea de download si upload de fisiere fara a mai trece prin browserul nativ al telefonului (functionalitate dependenta de versiunea de Java de pe telefon) si posibilitatea salvarii de pagini web pentru vizualizarea acestora offline.


Browserul poate fi downloadat de pe site-ul Opera Mini sau, direct de pe telefon, la http://mini.opera.com/.




Sursa: bit-tech

Primele premii pentru aplicatii Android


Google a anuntat primii 50 de castigatori ai premiilor pentru dezvoltarea de aplicatii pentru platforma mobila Android.


Prima runda a competitiei Android Developer Challenge, cu premii totale de 10 milioane $, s-a incheiat, fiind anuntati cei 50 de castigatori ai unui premiu de 25.000 $ fiecare. Acestia vor intra in faza a doua, la sfarsitul careia vor fi acordate 10 premii de 100.000 $ si inca 10 de 275.000 $.


Iata cateva dintre aplicatiile premiate:



AndroidScan - permite folosirea telefonului ca un scanner de coduri de bare
BioWallet - sistem de autentificare biometrica, cu recunoastere de iris, care poate servi ca masura de protectie suplimentara sau pentru accesul unic la aplicatiile Android


City Slikkers - un fel de joc bazat pe locatie, desfasurat in lumea reala. Acesta permite o interactiune simbolica a utilizatorilor cu locuri reale si realizarea de contacte intre playeri care pana in momentul respectiv nu se cunoasteau


Locale - permite crearea unor profile de utilizatori, bazate pe locatie si pe timp, care modifica setarile telefonului automat in concordanta cu activitatile utilizatorului


TuneWiki - acces permanent la versurile melodiilor care sunt ascultate pe telefon


Wikitude -the Mobile Travel Guide - gaseste puncte de interes in functie de locatia utilizatorului



Mai multe detalii despre Android pot fi gasite pe site-ul dedicat.




Sursa: TechCrunch

Laptopul furat ajuta la prinderea hotilor


Hotii unui laptop Apple au fost prinsi cu ajutorul webcamului inclus in acesta.


Kait Duplaga, de 19 ani, din White Plains, New York, s-a intors acasa pe 27 aprilie pentru a-si gasi apartamentul in care locuia cu 2 colege spart de catre hoti. Printre lucrurile lipsa se numarau 2 laptopuri, 2 iPod-uri, console de jocuri, 2 televizoare cu ecran plat, DVD-uri si jocuri, in valoare totala de peste 5500 $.


Saptamana trecuta, Duplaga, care lucreaza la un magazin Apple din New York, a primit un mesaj de la o prietena care a vazut-o online si a felicitat-o pentru ca si-a recuperat laptopul furat. Avand in vedere ca acest lucru nu se intamplase, Duplaga si-a dat seama ca hotul ii folosise laptopul, un Mac, pentru a intra online.


Dand dovada de prezenta de spirit, Duplaga s-a conectat pe un alt Mac si si-a activat functionalitatea “Back to My Mac”, o functionalitate disponibila utilizatorilor Apple care subscriu la serviciul .Mac. Folosind acest serviciu, tanara s-a conectat la laptopul furat si a activat de la distanta camera web incorporata.


Dupa putin timp, a putut observa pe webcam cum o persoana vine si se aseaza in fata laptopului. Femeia a folosit atunci functia de control de la distanta si a realizat o fotografie a individului respectiv, imagine pe care si-a trimis-o apoi catre laptopul de pe care se conectase, inainte ca hotul sa isi dea sema ce se intampla. Atunci cand se realizeaza o fotografie cu webcam-ul respectiv, pe desktop apare un contor de numaratoare inversa, astfel ca hotul a putut sa vada ca ceva e in neregula. Cand a realizat ce se intampla, a incercat sa acopere camera, dar era prea tarziu, fotografia fusese deja facuta si trimisa.


Inainte de a ajunge la politie cu fotografia, tanara din New York a reusit sa-l si identifice pe hot cu ajutorul uneia dintre colegele de camera, individul fiind un cunoscut al acesteia, Ian Frias, de 20 ani (in imagine, in partea dreapta). Acesta fusese invitat cu doar cateva saptamani in urma la o petrecere in apartamentul fetelor.


Capturarea acestuia si a complicelui sau, Edmon Shahikian, de 21 ani, de asemenea invitat la petrecerea respectiva, a fost apoi o joaca de copii pentru politie, care a reusit sa recupereze bunurile furate. “Mai bine decat sa ni se aduca o fotografie a individului in timp ce foloseste bunul furat nu se poate,” a afirmat seful politiei.




Sursa: PC World, The Sidney Morning Herald