joi, 2 aprilie 2009

Windows 7 in actiune, Surface Globe, viitorul Google Earth



   Windows 7 evolueaza, fapt dovedit de clipul video spre care duce linkul de mai jos si care prezinta noul mod de control al OS-ului pe care il asteptam cu atat de multa nerabdare: gesturi + touchscreen. Imprumutand concepte care stau la baza lui Microsoft Surface, “masa multi touch”, ideea este dusa mai departe cu ajutorul lui Windows 7.
 De remarcat modul in care se realizeaza copy/paste-ul si faptul ca touchscreen-ul incepe cu adevarat sa arate ca tehnologia viitorului, ce va monopoliza modurile de interactiune dintre utilizator si terminale. Totusi, avem de-a face doar cu un OS, iar daca imaginile de mai sus v-au impresionat, pregatiti-va de cireasa de pe tort: Globe, o aplicatie similara cu Google Earth, dezvoltata in colaborare cu echipa care a creat Surface.



Sursa : dvice.com

Honda reuseste sa controleze robotul Asimo cu “puterea gandului”



   Nu suntem deloc departe de predictiile filmelor SF, mai ales acum ca Honda a dezvoltat o noua interfata creier-masina, care schimba total conceptul de control al robotilor.
 Institutul de Cercetare Honda, ATR si Shimadzu au dezvoltat ceea ce ei numesc Brain Machine Interface (BMI), care controleaza robotul Asimo. Interfata foloseste o electroencefalograma (EEG) si o spectroscopie aproape de infrarosu (NIRS), procesand informatiile complexe obtinute cu ajutorul acestor senzori, prin intermediul unei noi metode de extragere a informatiei.
 Astfel, robotul Asimo poate fi controlat cu “puterea gandului”, fara vreo miscare din partea utilizatorului. Acuratetea sistemului de control este de 90%, tehnologia parand foarte promitatoare.



Sursa : gizmowatch.com