marți, 20 ianuarie 2009

Caderea Wi-Fi Protected Access pune companiile in risc



   O nou descoperita vulnerabilitate intr-un standard comun de criptare pentru retelele wireless reprezinta un avertisment din timp pentru companii pentru a upgrada la ultima versiune de criptare, spun secialistii in securitate.
  Standardul Wi-Fi Protected Access (WPA) este mult mai sigur decat standardul Wired Equivalent Privacy (WEP) pe care l-a inlocuit, insa nu este la fel de sigur ca si ultima tehnologie, WPA2, care implementeaza in totalitate specificatia IEEE 802.11i
Vulnerabilitatea WPA este un tool proof of concept publicat de un cercetator german la jumatatea lunii noiembrie, insa pana acum nu reprezinta o amenintare majora, dar ar putea fi in curand exploata cu succes.
 Vulnerabilitatea poate fi utilizata doar impotriva retelelor wireless utilizand un standard de criptare WPA cu functionalitatea QoS (quality of service) activata.
 Hackerii pot utiliza canalele QoS pentru a evita controlorii primari de securitate inclusi in standardul WPA si le pot impune ca punct de acces legitim in retea.
Pe termen lung este foarte probabil ca vulnerabilitatea sa fie exploatata, a spus Ken Munro, director al diviziei de testare a penetrari din cadrul companiei NCC Group.
"Cand este anuntata o vulnerabilitate ca aceasta, de obicei nu dureaza mult pana cand cineva gaseste o cale de a face ceva cu ea", a spus acesta.
Aceasta este prima vulnerabilitate identificata in WPA si testata, de aceea companiile trebuie sa-si ia masuri de protectie, spune Wade Williams, director al firmei de securitate wireless AirMagnet.
  Pana acum WPA a fost considerat invulnerabil, insa acest lucru nu mai este valabil, de acest motiv companiile trebuie sa adopte o abordare diferita a securitatii wireless.
Potrivit lui Williamson acesta ar fi trecerea la mai puternicul standard Advanced Ecryption Standard utilizat in WPA2 si instalarea sistemelor de detectie a intruziunii in retelele wireless.
"Nu mai este suficient sa securizezi punctele de acces wireless, companiile trebuie sa stie si ce dispozitive si utilizatori intra in retea", a spus acesta.
"O problema mai mare in acest moment este esecul companiilor de a cripta datele in retelele wireless. Criptarea WPA este mai buna decat lipsa criptarii".


Magister SmartCash NetBridge



    SmartCash NetBridge este un server de centralizare date, componenta a sistemului SmartCash RMS a carui sarcina este de a prelucra si transfera tranzactiile raportate de magazinele dintr-o retea catre aplicatii sau solutii software integrate produse de alte firme.

   Intr-o retea SmartCash RMS toate magazinele functioneaza descentralizat avand fiecare cate o baza de date proprie. La intervale de timp fixate pe cale administrativa, de obicei la sfarsitul fiecarei zile, magazinele efectueaza raportari ale activitatilor curente catre centrala de magazine.
Pentru fiabilitate ridicata si costuri minime ale infrastructurii de comunicatie transferul de date se face prin reteaua internet folosind un server central FTP sau Secure FTP. La nivelul acestuia toate datele de la magazine sunt centralizate regulat.

  Rolul programului SmartCash NetBridge este acela de a consulta serverele retelelor de magazine SmartCash RMS si de a aduce in mod controlat datele de pe acestea in locatia in care se face prelucrarea lor. Practic SmartCash NetBridge reprezinta o aplicatie care asigura integrarea cu orice platforma software fie ea de contabilitate generala sau financiara ori de analiza de date cu retelele de magazine SmartCash RMS.



Viliv X70, MID-ul cu procesor Intel Atom si touchscreen



   Viliv este o companie cunoscuta pentru MID-ul S7 Productivity si iata ca acum a lansat un nou model de Mobile Internet Device (MID), numit X70 Communication si bazat pe procesorul Intel Atom Silverthorne Z520 de 1.33 Ghz (cu chipset SCH US15W).
 Viliv X70 include pe lista sa de specificatii si 1 GB de memorie, un SSD de 8 sau 16 GB si un HDD de 30 sau 60 GB. MID-ul foloseste un display touch de 7 inchi, cu o rezolutie de 1024 x 600 pixeli si suporta conectivitate WiMAX, HSDPA, WiFi si Bluetooth 2.0. Produsul celor de la Viliv incorporeaza si un chipset SiRF Star III GPS, un slot pentru carduri SD/SDHC, difuzoare stereo si un microfon.
 OS-ul acestui produs este, la alegere Linux sau Windows XP.



Sursa : itechnews.net

Cum se construieste un PC Media Centre retro



   Proiectul de diploma al lui Thomas Thomassenm, student al sectiei Design si Media, de la Institutul de Arta din Bournemouth a fost PC-ul Media Centre cu un look retro, cel din imaginea de mai jos. Creatorul sau i-a dedicat si un site, in care descrie pas cu pas realizeaza acestei carcase retro.
 Sub carcasa atractiva se afla un ventilator SilenX, 1 GB RAM, un HDD de 2.5 inchi (100 GB) si un procesor VIA Epia 13000 miniITX. Cel mai greu de realizat a fost partea frontala, deoarece aceasta a trebuit intai cromata si completata cu parti acrilice, plasate la distante de 2mm. Gaurile pentru porturile PC-ului au fost decupate cu un taietor laser in material acrilic.
 De cromare s-a ocupat o alta companie, A.T.O.M, din Londra, care i-a oferit si un discount studentului. Ce a rezultat dupa asamblare? PC-ul din imagini, un model retro pe care l-am dori cu totii deasupra playerului nostru video.



Sursa : boingboing.net