luni, 23 martie 2009

Computerele din seria Acer Predator au fost retrase de pe piata



   Daca sunteti posesorul unui PC desktop ASG7200 sau ASG7700, aflati ca aceste produse au fost scoase de pe piata, dupa ce Comisia de Siguranta a Produselor Destinate Consumatorilor a anuntat ca acestea prezinta daune interne.
 Este vorba despre 215 unitati ale caror fire interne ar putea fi indoite sau rasucite, provocand supraincalzirea sistemului si pericol de incendiu. Nu am vrea sa riscati ca PC-ul dumneavoastra sa ia foc sau ca procesorul sa se topeasca, astfel ca va recomandam sa contactati cea mai apropiata filiala Acer pentru a va inlocui desktopul.



Sursa : ubergizmo.com

Un nou material face “muschii” robotilor mai puternici



   Au existat deja numeroase descoperiri in domeniul muschilor robotici, dar iata ca o echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas a facut un pas important in obtinerea unor performante deosebite. Secretul descoperirii este un nou material compus din nanotuburi incalcite, care isi poate creste latimea cu pana la 220% atunci cand un curent cu un anumit voltaj este aplicat.
 Acelasi material va reveni la forma initiala in doar cateva milisecunde, atunci cand curentul este oprit. In plus, materialul este mai rezistent decat otelul si mai dur decat diamantul, rezistand la temperaturi de -196 de grade Celsius sau plus 1538 de grade. Robotii fabricati din aceasta noua substanta vor putea lucra in cele mai dure conditii din univers, eventual in coloniile spatiale ale viitorului.



Sursa : engadget.com