miercuri, 15 aprilie 2009

1 din 5 PC-uri este vulnerabil inca la Conficker



  Iar aproximativ 5% dintre computerele firmelor sunt infectate cu acest vierme, potrivit Qualys.
 Faptul ca s-a vorbit foarte mult in media despre Conficker a determinat multi utilizatori enterprise sa rezolve intr-un final bug-ul Windows vechi de sase luni, insa unul din cinci computere ale companiilor nu au inca aplicat patch-ul, potrivit unei companii de securitate.
 Scanarea a mai mult de 300.000 de PC-uri Windows detinute de clienti ai Qualys Inc. arata ca in urma cu doua saptamani a crescut dramatic aplicarea patch-ului MS08-067 pentru o vulnerabilitate pe care Microsoft a rezolvat-o printr-un update de urgenta in octombrie 2008.
 "Atentia acordata de media datei de 1 aprilie a determinat o frenezie in randul utilizatorilor pentru a-si scana sistemele", a spus Wolfgang Kandek, CTO al Qualys, referindu-se la data hard-codata in Conficker, viermele care a utilizat vulnerabilitatea MS08-067 pentru a infecta milioane de masini la inceputul acestui an.
 Qualys, la fel ca alti furnizori de solutii de securitate, a emis un tool de detectie a Conficker inainte de 1 aprilie, cand se astepta ca viermele sa treaca la o noua schema de comunicatii pentru a primi noi instructiuni de la creatorii sai.
 Qualys, la fel ca alti furnizori de solutii de securitate, a emis un tool de detectie a Conficker inainte de 1 aprilie, cand se astepta ca viermele sa treaca la o noua schema de comunicatii pentru a primi noi instructiuni de la creatorii sai.
 Procentul de PC-uri vulnerabile la bug-ul MS08-067 a inceput sa scada inainte de 1 aprilie, in cateva zile ajungand sa scada de la 40% la sub 20%. 
Insa chiar si cu aceasta atentie crescuta acodata viermelui Conficker si bug-ului MS08-067, aproximativ unu din cinci PC-uri scanate de Qualys ramane vulnerabil.
 Scanarile Qualys au mai aratat si faptul ca aproximativ 5% dintre PC-urile detectate au fost infectate cu una din cele patru variante ale Conficker.
 Saptamana trecuta creatorii Conficker au inceput updatarea PC-urilor deja infectate, utilizand oportunitatea si pentru a instala bot-uri spam si software antivirus false pe acele sisteme.
 Conficker.e, cum a fost denumita noua versiune a viermelui, restaureaza abilitatea viermelui de a se raspandi pe PC-urile care nu au aplicat patch-ul impotriva vulnerabilitatii MS08-067.




Sursa : computerworld.com

Utilizatorii romani detin 24,5 milioane de cartele SIM active



  Calculata pe baza de cartele SIM "valabile", adica aflate in perioada de valabilitate, piata de telefonie mobila a crescut in 2008 cu aproximativ 20,7%, ajungand la 133%, numarul de cartele SIM "valabile" depasind 28,6 milioane de unitati la sfarsitul anului trecut.
"Al doilea semestru al anului 2008 pastreaza aceeasi tendinta inregistrata in premiera in primul semestru al anului 2008 - o crestere mai accelerata a numarului de abonamente fata de numarul de cartele preplatite"



Sursa : standard.ro