miercuri, 8 aprilie 2009

NorthQ NQ-3580 Siberian Tiger Review



   NorthQ este o companie relativ nou intrata pe piata sistemelor de racire cu apa, avand momentan in lista de coolere doar 2 modele: Siberian Tiger (NQ-3580) si Siberian Tiger II (NQ-3590). Astazi vom analiza si testa mezinul acestei familii, si anume NorthQ Siberian Tiger. Acesta este un sistem de racire cu apa compact, destinat exclusiv racirii procesorului. Este compatibil cu toate platformele moderne (mai putin recent lansatul Socket 1366), asadar Socket 754/939/940/AM2 pentru platforma AMD si Socket 478/LGA775 pentru platforma Intel.
 Sistemul este livrat umplut cu lichid si gata pentru montare. Pompa si waterblock-ul sunt incapsulate si se monteaza pe procesor prin intermediul unei baze de cupru, care dupa cum se poate observa si din poze nu prezinta o finisare prea grozava. Radiatorul pentru disiparea caldurii este fabricat din cupru si ese proiectat pentru montarea in spatele carcasei folosind locasul unui ventilator de 120mm. Comunicarea intre cele 2 componente se realizeaza printr-un furtun de plastic cu insertii metalice cu lungimea de 35mm. Acest ansamblu este de provenienta Asetek si poarta numele de LCLC. Pompa beneficiaza de motoare pe lagar ceramic iar nivelul turatiilor poate fi monitorizat software, daca este conectata mufa disponibila la un port 3-pin liber al placii de baza. In pachet trebuie sa fie si un ventilator de 120mm cu leduri albastre.



Sursa : lab501.ro



Nintendo DSi a lovit in plin America



   “Jucaria momentului”, Nintendo DSi a sosit deja in Japonia de luni bune, dar iata ca DS-ul upgradat a debutat in SUA de abia ieri, in data 5 aprilie. Va puteti imagina frenezia din randul gamerilor care candva frematau cu ochii la Gameboy-urile anilor ‘90.
 Noua consola portabila Nintendo vine cu noi functii hardware, noi softuri si un meniu updatat, plus un nou design. Partea superioara a lui DSi include o camera duala, care vine la pachet cu un software de editare foto, ce va va oferi ore bune de distractie. In plus, consola suporta inregistrare audio si playback de acelasi tip si vine cu un slot pentru carduri SD.
 DSi va sosi in 2 variante de culoare (negru si albastru), la pretul de 169 de dolari.



Sursa : content.zdnet.com