joi, 22 ianuarie 2009

Investirea lui Obama a generat o utilizare record a Internetului


   Investirea in functia de presedinte al SUA a lui Barack Obama a generat marti un masiv trafic pe Web, care a dus la incetinirea site-urilor.

 Datorita interesului larg si intens pentru ceremoniile si festivitatile legate de investirea presedintelui Obama, a fost de asteptat ca milioane de persoane sa acceseze resursele online, mai ales cei fara acces la TV in timp ce sa aflau la munca.
Cele mai importante site-uri media, de stiri si guvernamentale din SUA au transmis live evenimentele si au pregatit sectiuni speciale pentru inaugurare, insa unele au fost luate pe nepregatite de traficul mare si au avut probleme de performanta, in special in orele diminetii.
Printre cei care au experimentat o incetinire semnificativa au fost site-uri precum ABC, CBS, Fox Business, LA Times, NBC, National Public Radio, USA Today si The Wall Street Journal, potrivit Keynote Systems, o companie de masurare si testare a Internetului.
 Printre site-urile guvernamentale care au intampinat probleme din cauza traficului mare au fost cele ale Casei Albe, US Senate si National Park Service.
Gomez, alta companie de urmarire a performantei Web, a observat ca si site-ul National Public Radio Web a avut probleme.
Potrivit Keynote Systems, evenimentul online de ieri a fost unul fara precedent. "Nu cred ca am mai vazut vreodata atat de multi utilizatori care sa priveasca online un eveniment", a spus Shawn White, director de operatiuni externe al Keynote. "Este dificil sa te pregatesti pentru ceva fara precedent. Ca o nota pozitiva, am auzit predictii ca Internetul va cadea, ceea ce nu s-a intamplat", a spus White.

 Un grup de 40 de site-uri mari monitorizate de Keynote au inregistrat, de asemenea, in medie o incetinire colectiva in timpul ceremoniei de depunere a juramantului, cauzata de cererea mare plasata pe Internet care a redus latimea de banda.
 Interesul pentru evenimentele de ieri a fost alimentat si de alti factori. Obama este primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite. In plus, acesta aduce si speranta in randul cetatenilor ca va rezolva criza economica prin care trec SUA.
Aceasta inaugurare a fost prima de cand video a devenit o activitate mainstream, astfel nu a fost o surpriza ca retele TV precum CNN si MSNBC, precum si ziare mari ca The New York Times si The Washington Post, au furnizat broadcast-uri pe site-urile lor.


Sursa : computerworld.com

Sanyo lanseaza noi camere video HD din seria Xacti


   Bloggerii de la Engadget au participat la o conferinta Sanyo, in cadrul careia compania a prezentat oficial noi modele de camere video din seria Xacti. Printre cele 5 produse prezentate se numara si unele care reprezinta premiere mondiale, cum ar fi prima camera video care filmeaza progresiv, full HD, la o rezolutie de 1920 x 1090 si 60 fps.
 Este vorba despre modelul DMX-HD2000/FH11, prezent in imaginea de mai jos.
 Pe lista premierelor se afla si camerele HD rezistente la apa DMX-CA9 si DMX-WH1, cu zoom optic de 30x, plus prima camera HD din lume care realizeaza instantanee la 10 megapixeli (modelul DMX-CG10). Toate aceste camere vor filma in format MPEG-4 AVC/H.264, pentru o mai buna compatibilitate cu softurile de editare video.
 Camera video DMX-HD2000 va sosi pe piata in data de 6 februarie, iar restul vor fi lansate pana la finalul lunii aprilie. Din pacate nu cunoastem preturile acestor produse, dar vi le vom dezvalui de indata ce le aflam.
 


Sursa : engadget.com

Super-televizorul LG are o ratie a contrastului de 1 miliard la 1


    Imaginati-va cel mai performant televizor si cresteti-i contrastul de 10 ori… Si apoi deschideti ochii si admirati acest televizor HD LG de 600 Hz, cu o ratie a contrastului de 1 miliard la 1. Din pacate, toate aceste cifre si performante sunt, putem spune “teoretice”, deoarece utilizatorul de rand poate detecta maxim 120 Hz si nu poate distinge intre o ratie a contrastului de 10.000:1 si una de 100.000:1.
 Ochiul uman poate percepe cu greu diferenta dintre un televizor cu o ratie a contrastului de 10, pana la 100 de ori mai mica decat a celui din imaginea de mai sus, dar sa-i lasam pe pretentiosii care platesc 500 de dolari pentru un cablu Ethernet sa cumpere acest model, cu tot cu performantele sale teoretice.


Sursa : crunchgear.com