joi, 26 martie 2009

Amplusnet lanseaza proiectul Junior Protect, oferind gratuit primul soft romanesc de control parental

   Amplusnet a lansat proiectul "Junior Protect – pentru E-siguranta juniorului tau" destinat educarii si responsabilizarii parintilor vizavi de riscurile utilizarii calculatorului de catre copii.
 Prin intermediul proiectului, parintii vor avea acces, la adresa http://www.juniorprotect.ro, la un program de control parental gratuit, care ii ajuta in protejarea copiilor fata de riscurile la care se poate expune folosind calculatorul.
 Aplicatia ajuta parintii sa creeze sesiuni de folosire a calculatorului - propriul program al copilului. In cadrul acestor sesiuni parintii pot lasa acces nelimitat copiilor,monitorizand doar activitatea lor sau pot seta restrictii, configurand exact la ce are acces copilul si la ce nu. Parintii pot seta si mesaje care sa le fie afisate copiilor atunci cand doresc sa acceseze aplicatii/site-uri restrictionate.
 Mai mult, parintii pot descarca si un mini-ghid pentru activitatea pe calculator a copiilor, prin intermediul caruia pot afla ce aspecte trebuie discutate cu copiii si care sunt activitatile daunatoare si riscurile aferente.
 "Este important ca parintii sa aiba cunostintele si instrumentele necesare, pentru ca implicarea lor in viata online a copilului este cea mai buna asigurare pe care o pot face pentru siguranta si evolutia lui", a declarat Dan Gurghian, Business Development Manager Amplusnet. Tocmai de aceea am ales sa oferim gratuit acest program de control parental.
 Proiectul Junior Protect este lansat in parteneriat cu Salvatii Copiii Romania, CERF, Informatia de Mures si Televiziunea Tirgu-Mures.
 
    Despre Amplusnet 
 Amplusnet este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 2003, care are ca obiect de activitate dezvoltarea de solutii informatice pentru imbunatatirea proceselor de afaceri si consultanta in IT.
 Portofoliul Amplusnet contine aplicatii web si de protectie online, solutii eCommerce si eBusiness, solutii de monitorizare a personalului si a infrastructurii IT, folosite de peste 7.000 de clienti din Romania si strainatate (institutii guvernamentale si bancare, universitati, IMM-uri si companii multinationale).




Sursa : smartnews.ro

Mitsubishi produce din nou HDTV-uri LaserVue



    Dupa ce Mitsubishi suspendase productia HTDV-urilor din seria LaserVue in februarie, majoritatea specialistilor au preconizat ca acesta era semnul sfarsitului pentru televizoarele high end ale companiei. Cei de la Engadget i-au contactat pe producatori, dorind sa afle mai multe informatii si au descoperit ca modelele LaserVue au reintrat in proces de productie.
 Problema initiala a fost rezolvata si ar trebui sa vedem HDTV-urile din nou in vitrine cat de curand. Din pacate pretul modelelor acestei serii este cam prohibitiv, minim 7000 de dolari, dar tehnologia din spatele sau face ca televizoarele sa isi merite banii.



Sursa : engadget.com