luni, 27 aprilie 2009

Primele netbook-uri bazate pe platforma Nvidia ION vor fi lansate in iunie



   Netbook-urile se pregatesc de un upgrade la capitolul grafica din iunie, dupa cum ne informeaza cei de la Pocket-lint, care au aflat ca o serie de producatori vor anunta noi modele bazate pe platforma Nvidia ION.
 Din pacate nu cunoastem numele companiilor care vor anunta primele netbookuri, dar o sursa din interiorul Nvidia confirma faptul ca majoritatea anunturilor vor fi facute in cadrul showului Computex, evenimentul anual din Taipei, care are loc la inceputul lunii iunie.
 Aflam si ca primul nettop PC va fi produs de Acer si va sosi pe piata din Marea Britanie sub numele de AspireRevo, in data de 5 mai. Computerul foloseste un chip Intel Atom ca netbook-urile standard, dar si noul chip grafic Nvidia ION, care ofera terminalului suport 1080p si posibilitatea de a rula jocuri gen Spore sau Portal.
 Utilizatorii acestui PC vor putea folosi Google Earth sau aplicatii gen Cooliris, lucru imposibil pe actualele netbook-uri. Preturile pentru acest nettop vor porni de la 149.99 lire sterline, in varianta cu Linux, respectiv 249 de lire cu Windows Vista.



Sursa : pocket-lint.com