luni, 9 martie 2009

Panasonic pregateste plasma Z1, cel mai avansat HDTV din lume



 Daca ati crezut ca televizoarele cu plasma nu mai sunt la moda, ei bine iata ca ele continua sa fie produse si lansate, in ciuda interdictiilor impuse de UE. In vreme ce Pioneer si Vizio renunta sa mai creeze noi modele de plasme, Panasonic a anuntat ca va lansa un astfel de televizor in luna iunie, modelul TC-P54Z1.
 Noua Plasma Panasonic va sosi cu suport wireless HDMI (1080p), certificare THX, conectivitate Internet, playback cinematic de 24 Hz si o grosime de doar 1 inch. Toate aceste detalii dovedesc ca avem de-a face cu cel mai avansat HDTV din lume, cu singura problema ca aceasta plasma va fi disponibila doar in varianta de 54 de inchi.
 Am fi dorit un model de 72 de inchi, dar revenind la acest HDTV, el va fi disponibil la pretul de 6000 de dolari si va incorpora si tehnologia Neo PDP, care economiseste energie electrica.


Sursa : dvice.com

Asus prezinta un laptop multitouch concept la CeBIT 2009



   Am mai vazut pana acum modele de laptopuri cu 2 ecrane touch, dar toate s-au dovedit a fi doar concepte, astfel ca noul model Asus prezentat la CeBIT 2009 nu mai constituie o surpriza. Avem de-a face cu un laptop care nu soseste cu o tastatura fizica, optand in schimb pentru 2 display-uri multitouch.
 Produsul pare un veritabil OLPC 2, doar ca poarta brandingul unui mare producator si se numeste Dual Panel Laptop. Terminalul foloseste o tastatura virtuala si un touchpad cu aceleasi proprietati, amintind oarecum de iPhone, doar ca putin mai mare si cu 2 ecrane. Daca veti tine laptopul orizontal, il veti putea folosi ca pe un e-book reader, rasfoind paginile ca si pe cele reale.
 Acest concept nu a fost confirmat de Asus, deci nu stim daca el va ajunge pe piata vreodata, dar ideea este cu siguranta una interesanta.


Sursa : mobilemag.com