joi, 9 aprilie 2009

PSP 2 va sosi in magazine pana de Craciun, conform zvonurilor



   Se pare ca o noua consola PSP, mult mai buna decat primul model va sosi in magazine pana in perioada Craciunului, sau cel putin asa afirma cele mai noi zvonuri. Aceleasi speculatii anunta ca PSP 2 va sosi cu un touchscreen glisant, sub care se afla 2 controllere analogice, dar un avantaj major al noii console va fi suportul pentru un soi de “App Store”, similar cu cel de pe iPhone.
 Evident, se va renunta la formatul UMD, care consuma atat baterie, plastic, cat si nervii si banii utilizatorilor, trecandu-se la livrarea jocurilor in format digital. Dupa cateva luni in care noul DS si iPhone au facut legea la capitolul gaming portabil, un nou PSP ar restabili suprematia Sony in segmentul de console portabile si chiar terminale portabile cu functii avansate de gaming.
 Intrebarea e: cine ar cumpara un PSP 2? In special daca pretul este prea mare sau daca viata bateriei dezamageste… Totusi, ne-ar surade sa jucam din mers o varianta portabila a lui Call of Duty 4 sau poate chiar un nou NFS.



Sursa : intomobile.com

DroboPro, o solutie excelenta de stocare


  Data Robotics Drobo a lansat solutii de stocare performante in 2007, pentru utilizatorii profesionisti si firmele interesate de acest gen de produse, dar iata ca brandul a reinviat prin intermediul anuntarii lui DroboPro. Aceasta solutie de stocare, pe care o puteti admira in imaginea de mai jos, este practic un clasic Drobo, “pe steroizi”.
 DroboPro vine cu sloturi pentru 8 drive-uri SATA, in loc de 4, 2 porturi FireWire 800, un port USB 2.0 si un port Ethernet utilizat pentru conexiuni iSCSI. Rata de throughput este de 75-80 Mb/s si trebuie sa aflati ca noul produs are si avantajul unui setup banal, al unei administrari usoare, plus o operare silentioasa si un look cool.
 Solutia de stocare vine cu functia Dual Disk Redundancy, care permite “picarea” a 2 drive-uri simultan, fara sa existe pierderi de date. DroboPro foloseste un sistem numit SmartVolumes, care spre deosebire de RAID sau hardurile traditionale, nu foloseste intreaga sectiune de spatiu alocata, ci una care creste in marime pana la cea alocata (pana la 16 TB), pe masura ce datele sunt salvate.
 Daca va intrebati care este pretul acestui produs, aflati ca DroboPro, in varianta cu 4 TB spatiu de stocare si un kit rack 3U costa 1949 de dolari, dar configuratiile acestei solutii de stocare pot varia, ca specificatii si pret.



Sursa : tuaw.com