miercuri, 14 ianuarie 2009

NVIDIA doreste sa intre pe piata netbook-urilor



   NVIDIA a anuntat ca doreste sa intre pe piata netbook-urilor, afirmand si ca actualele terminale nu stau prea bine la capitol procesare video. Compania planuieste sa inlocuiasca designul actual ce implica utilizarea a 3 chipuri, cu unul bazat pe o combinatie dintre GeForce 9400M si Atom.
 Geforce 9400M este folosit pe actualele laptopuri Apple MacBook si va oferi netbook-urilor performanta necesara pentru a rula numeroase aplicatii inaccesibile pana acum. Rene Haas, vicepresedinte al sectiunii Vanzari Internationale, de la NVIDIA considera ca Atom este un procesor foarte bun, dar potentialul sau este limitat, din cauza chipsetului Intel.
 De asemenea, el afirma ca prin intermediul chipului Geforce 9400M noile netbookuri vor suporta playbackul video HD, full streaming video si editarea imaginilor de inalta rezolutie. Compania a prezentat oficial o demonstratie a noii sale tehnologii prin intermediul prototipului Pico ITX, ce foloseste platforma Ion.


Sursa : hothardware.com

Toshiba a prezentat un prototip de Internet Viewer la CES 2009



    Toshiba a prezentat un prototip revolutionar in cadrul CES 2009, un Internet Viewer, care surprinde prin design. Acest produs ecologic, bazat pe tehnologia DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) ruleaza Windows XP si poate rezista o saptamana cu o singura incarcatura a de metanol.
  Din pacate nu cunoastem specificatiile gadgetului, dar el este foarte promitator si speram sa treaca de faza de concept. Astfel, vom putea spune adio in sfarsit bateriilor care rezista doar cateva ore si poate chiar vom folosi Windows 7, daca hardware-ul terminalului o va permite.
  

Sursa : engadget.com

Media playere Western Digital WD TV pentru motto-uri amuzante la Crunchgear



   Site-ul Crunchgear a lansat recent un concurs, ce avea ca scop gasirea unui nou motto, care sa fie atasat numelui sau. Premiile au fost reprezentate de 3 media playere Western Digital TV HD, iar printre frazele-cheie castigatoare s-au numarat unele de-a dreptul hilare, pe care le puteti afla mai jos:
  • “Pentru ca nu ai timp sa citesti manualul.” (Pito)
  • “Catre infinit si nici un pas mai mult.” (Ted)
  • “Realizam recenzii ale gadgeturilor bune, rele si inutile din 2006.” (BJ)
  • “Vorba lui Shakespeare, un milion de maimute cu masini de scris ar putea scrie asta.” (Cory)
  • “Mai bun decat o marioneta.” (Damion)
 Trecand la premiu, WD TV soseste cu suport 720p, 1080p si 480p, port HDMI, 2 porturi USB, audio DTS, o interfata si telecomanda usor de utilizat, dar fara conectivitate Internet.


Sursa : crunchgear.com