vineri, 23 ianuarie 2009

Malware City - Despre BitDefender®




  BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Înca de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele în materie de preventie proactiva a pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. În fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale în deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) în peste 100 de tari din întreaga lume. Pentru informatii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul dedicat solutiilor de securitate BitDefender. În plus, portalul BitDefender, www.malwarecity.com ofera informatii utile si ultimele noutati despre amenintarile de securitate pentru a tine utilizatorii informati despre lupta zilnica împotriva malware.


Sursa : bitdefender.ro

Volum record de phishing Raiffeisen Online



   Primele doua decade ale lunii ianuarie au înregistrat o intensificare a activitatilor de phishing din peisajul autohton, liderul incontestabil al identitatilor falsificate de infractorii informatici fiind serviciul bancar electronic de la Raiffeisen.
 
 Ultima serie de mesaje din campania de phishing apeleaza la o macheta deja utilizata înca din toamna anului trecut, însa al carei continut solicita de aceasta data utilizatorilor sa-si acceseze contul pentru a verifica o serie de posibile tranzactii neautorizate. Ca o inovatie formala a lunii ianuarie menita sa certifice autenticitatea e-mailului, merita semnalata prezenta semnaturii din subsol, atribuite unui functionar din managementul superior al institutiei.
 Linkul pe care utilizatorul se presupune ca ar trebui sa-l urmeze pentru a-si accesa contul nu conduce pe portalul bancii, ci catre un site contrafacut care preia codul de utilizator, parola si numarul cardului prin intermediul unui script PHP.
 „Volumul de spam ca parte integranta a actiunilor de phishing ce exploateaza identitatea Raiffeisen Bank România a crescut de la începutul lui 2009 cu aproximativ 20%. Printre cele mai raspândite tehnici ramân în continuare trimiterea catre un site de phishing, dar si paginile HTML anexate, de obicei encodate, ambele recurgând la scripturi PHP pentru furtul datelor. Le recomandam clientilor de e-banking sa fie precauti si sa verifice orice mesaj suspect cu institutia financiara înainte de a-si divulga datele on-line”, a declarat Vlad Vâlceanu, Seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender.
 Va reamintim ca, în 2008, clasamentul celor mai des falsificate identitati bancare din România a inclus:
  • 1. Raiffeisen Bank (60%)
  • 2. BCR (13%)
  • 3. BRD (10%)
  • 4. Piraeus Bank (8,5%)
  • 5. Banca Transilvania (8,5%).
  

Sursa : bitdefender.ro

Logicool anunta o tastatura programabila pentru gameri - G13 Advanced Gameboard

 


  Daca simtiti ca nici cea mai performanta tastatura Logitech si nici gamepadul dumneavoastra nu mai sunt de ajuns, atunci veti aprecia cu siguranta noua tastatura G13 Advanced Gameboard.
 Produs de Logicool, acest gadget este un keypad programabil, care soseste cu un pad comod pe care va veti odihniti incheietura si un display LCD pentru a controla desfasurarea jocului, dar si pentru a vizualiza informatii despre sistemul dumneavoastra.
 G13 Advanced Gameboard incorporeaza chiar si un mic joystick si este compatibil cu Windows si Mac OS X. De asemenea, va va incanta sa aflati ca tastatura soseste cu numeroase optiuni presetate de la jocuri ca “World of Warcraft” si “Call of Duty 4″. Produsul va fi pus in vanzare in data de 30 ianuarie, la pretul de 112 dolari.


Sursa : dvice.com

Satul de nori si ploaie? Monitorul multi-screen Dz-Flex iti ofera un desktop insorit



  Acest gen de setup multi-screen ar trebui sa fie primul semn ca incepeti sa va rupeti de realitate si sa preferati ecranul in locul ferestrei. Dz-Flex este un monitor alcatuit din mai multe ecrane, 3 mai bine zis, alipite ca un singur display.
 Aceste ecrane pot fi ajustate dupa pofta inimii utilizatorului, fie cu partile laterale mai apropiate, pentru o privire mai ampla asupra gamerilor cu care va duelati, fie aliniate sub form unui singur display, daca lucrati la o rezolutie monumentala.
 Deocamdata nu cunoastem pretul acestui produs, dar stim ca el va fi scump, caci sedentarismul costa in ziua de azi.


Sursa : dvice.com