joi, 5 februarie 2009

Toshiba TG01, smartphone cu touchscreen de 4 inchi si procesor de 1 GHz


   
  In vreme ce asteptam cu nerabdare debutul showului tehnologic Mobile World Congress 2009, marile companii producatoare de terminale mobile anunta tot mai multe modele noi de smartphone-uri si handseturi revolutionare. Printre acestea se numara si noul Toshiba TG01, un terminal dotat cu display WVGA de 4.1 inchi si un procesor Snapdragon de 1 GHz.
 TG01 are o grosime de doar 9.9 mm, iar ecranul sau suporta o rezolutie de 800 x 480 pixeli, printre specificatiile smartphone-ului numarandu-se si un slot pentru carduri microSD, GPS, Windows Mobile 6.1 si interfata customizata de catre cei de la Toshiba. Telefonul suporta si conectivitate HSDPA si WiFi, iar interfata sa 3D nu este la fel de lineara cum este cea TouchFLO 3D de pe HTC-uri.
 Terminalul permite si deschiderea unor aplicatii prin inclinarea telefonului catre stanga sau dreapta si asta datorita accelerometrului incorporat. Noul Toshiba sta foare bine si in ce priveste playbackul video si jocurile, avand o grafica impresionanta


Sursa : slashgear.com

NVIDIA Ion


   Cateva site-uri specializate cu analiza PC-urilor si a gadgeturilor au reusit sa puna mana pe un computer dotat cu noua platforma NVIDIA Ion, facandu-i o recenzie acesteia. Cu aceasta ocazie, linia foarte fina dintre netbook si laptop risca sa devina si mai subtire.
 Conform celor care au testat PC-ul, acesta suporta playback video HD de buna calitate si ar putea reprezenta companionul ideal pentru sistemele Home Theatre. In ciuda faptului ca acest setup nu ruleaza Crysis, chipsetul sau este compatibil cu DirectX 10 si ii va permite computerului sa ruleze World of Warcraft sau Left 4 Dead fara probleme.
 NVIDIA afirma ca acest chipset va folosi cu 12% mai multa energie electrica decat Intel 945GM/E, dar cei de la PC Perspective au descoperit ca unitatea de test consuma de 2 ori mai multi wati. Problema va fi probabil remediata odata ce PC-ul dotat cu platforma Ion va fi disponibil pe piata, iar NVIDIA a anuntat ca produsele sale vor avea o diferenta de pret de 50, pana la 100 de dolari, fata de cele bazate pe solutiile Intel.


Sursa : engadget.com