luni, 2 februarie 2009

Windows 7 ruleaza pe un UMPC Amtek U560 cu procesor de 600 MHz, 512 MB RAM

Windows 7 in varianta beta continua sa ne surprinda si iata-l de data aceasta ruland pe un UMPC Amtek U560, prezentat in 2007. Terminalul foloseste un procesor A100 de 600 MHz si incorporeaza 512 MB RAM, in mod surprinzator destul pentru a rula Windows 7.

Pentru a instala Windows 7 pe Amtek U560, veti avea nevoie de un drive extern DVD si de Windows 7 beta, pe care-l veti instala in memoria de 18 GB a terminalului. Retineti faptul ca driverele WiFi nu functioneaza, dar acest UMPC suporta dual boot, astfel ca va rula Windows XP si Windows 7 fara probleme.

Sursa : crunchgear.com

O eroare umana cauzeaza un bug de cautare Google


O eroare umana a cauzat sambata trecuta timp de aproximativ o ora o problema la returnarea rezultatelor la cautari care a afisat mesajul "acest site ar putea afecta computerul dvs".
Problema a fost a Google si nu a StopBadware.org, cum s-a crezut initial. Google a spus ca a lansat sambata dimineata un update la lista sa URL-uri cunoscute ca instaleaza software malitioase si "din nefericire (din cauza unei erori umane), URL-ul "/" a fost din greseala verificat ca si valoare a fisierului si a fost extins la toate URL-urile", a spus Marissa Mayer, Google vice president of Search Products & User Experience intr-o postare blog oficiala. "Din fericire, echipa noastra a descoperit rapid problema si a rezolvat fisierul."
Postarea initiala a lui Mayer a facut sa sune ca si cand StopBadware.org ar fi fost responsabila pentru problema. StopBadware.org este o organizatie non-profit utilizata de Google si de alte companii IT si institutii academice pentru a avertiza utilizatorii Internet asupra site-urilor cunoscute ca instaleaza malware pe computerele care viziteaza acele site-uri. Mayer a postat ulterior un update, clarificand ca acea problema a fost cauzata de Google.
Utilizatorii care au facut click pe rezultatele returnate la cautarile efectuate in timpul problemei, au primit o pagina de avertisment care anunta ca ar putea fi un software malitios pe site-ul pe care incearca sa-l viziteze, dand ca referinta StopBadware.org pentru mai multe informatii. Acest lucru a dus la un atac denial of service pe site-ul StopBadware.org, din cauza milioanelor de utilizatori Google care au incercat sa-l acceseze pentru a afla mai multe informatii.
StopBadware opereaza ca un parteneriat intre institutiie academice, companii IT si voluntari. Este operat de Berkman Center for Internet & Society de la Harvard Law School.
Sursa : computerworld.com