vineri, 6 martie 2009

Baterii reincarcabile pe baza de energie solara



  Urmand trendul ecologist, conform caruia se cauta si se testeaza orice sursa de energie nepoluanta, designer-ul Knut Karlsen a conceput primele baterii solare reincarcabile. Principiul de functionare al acestora este acelasi cu cel al tuturor panourilor solare, pentru ca bateriile inventate de ecologistul Karlsen prezinta un invelis de panouri solare minuscule capabile sa capteze razele solare si sa le transforme in energie.
 Bateriile au fost create pentru Institutul pentru Tehnologia Energiei si sunt cunoscute sub numele SunCats. Avand in vedere ca avem de-a face doar cu un prototip asteptam aparitia unor modele mai elaborate, astfel incat incarcarea sa se realizeze rapid si eficient, fara a fi nevoie sa lasam bateriile pe pervaz, in bataia soarelui ore in sir.

Sursa : uk.gizmodo.com

Panasonic lanseaza camera digitala DMC-GH1, suporta inregistrare video HD



    In cadrul showului PMA 2009, care a debutat recent, Panasonic a prezentat noul sau aparat foto DMC-GH1, care suporta inregistrare video HD si vine cu un senzor Live MOS de 12.1 megapixeli. DMC-GH1 poate inregistra video la 1080/24p sau 720/60p, suporta autofocus continuu si incorporeaza sistemul Dolby Digital Stereo Creator, ideal pentru inregistrari audio de calitate.
 Noul aparat foto vine cu o lentila Panasonic Lumix G Vario HD 14-140 mm, iar camera suporta o ratie a aspectului de 4:3, 3:2, 1:1 si 16:9, in vreme ce lista sa de specificatii include si suport pentru formaturi RAW, AVCHD, zoom digital de 4x, detectare faciala si focus pe zone.
 Sensibilitatea ISO poate atinge nivelul de 3200, iar noul aparat vine cu blitz manual, TTL auto/manual, catare electronica (LCD color), un display TFT LCD de 3 inchi si conectivitate USB 2.0, video out (NTSC/PAL), HDMI si control optional prin telecomanda (DMW-RSL1). Aparatul suporta medii de stocare SD/SDHC, printare PictBride si DPOF si foloseste un acumulator Li-ion de 1250 mAh si 7.2 V.
 

Sursa : dpreview.com