vineri, 13 februarie 2009

Microsoft Patch Tuesday: 64 de componente de baza din Windows afectate



   Ultimul patch Microsoft include un update major pentru Windows care ar putea cauza probleme de compatibilitate, potrivit firmei de testare a compatibilitatii Windows, ChangeBASE .
 Compania a rulat patch-ul prin tool-ul sau Aok de testare si a descoperit ca patch-ul MS09-002 modifica un mare numar de componente. Raportul ChangeBASE arata ca "o foarte mare proportie din aplicatii sunt dependente de aceste schimbari. Organizatiile ar trebui sa-si testeze portofoliul de aplicatii."
 Patch-ul MS09-002 rezolva vulnerabilitati care ar putea permite executia remote de cod daca utilizatorul vizualizeaza o pagina web special creata utilizand Internet Explorer. Utilizatorii ale caror conturi sunt configurate sa aiba mai putine drepturi de utilizator in sistem ar putea fi mai putin afectati decat utilizatorii care opereaza cu drepturi de administrare. Microsoft sustine ca update-ul necesita un restart.



Sursa : computerweekly.com

Intel prezinta primele procesoare de 32nm



   Intel a organizat un eveniment ieri, pentru a prezenta jurnalistilor de specialitate rodul investitiei sale de 7 miliarde de dolari: procesoarele de 32 nm. Publicul a putut asista si la o demonstratie a chipului Westmere de 32 nm, bazat pe Nehalem.
  Nu exista rezultate oficiale de benchmark pentru aceste demontratii, dar stim ca tehnologia va fi prezenta pe platforma Calpella, mai bine zis pe procesoarele dual-core Clarkdale, destinate laptopurilor
  Clarkdale va integra 2 miezuri de procesare, un “miez” grafic si un controller de memorie, toate acestea intr-un chip care are aceeasi marime ca un quad-core Clarksfield. Se pare ca primele laptopuri dotate cu platforma Calpella vor intra in productie in 2009, iar daca doriti sa vedeti procesorul in actiune, aruncati o privire aici.


Sursa : engadget.com