miercuri, 21 ianuarie 2009

Intel Classmate PC, un laptop reinventat pentru studenti/scolari



    Intel Classmate PC a beneficiat de un facelift si este acum prezent la CES 2009 pentru a cuceri segmentul educational. Il vom vedea vreodata in scolile si universitatile noastre? Nu in vreme de criza, asta-i sigur…
 Faceliftul mentionat mai sus a presupus transformarea partiala a PC-ului intr-un tablet cu orientare duala, care trece cu mare usurinta de la modul landscape la cel portrait. Pe lista de specificatii a noului Classmate PC se afla un accelerometru, un procesor Intel Atom de 1.6 GHz, 512 MB RAM, WiFi, un webcam si un display touch.
 Touchscreenul ignora inputul manual in vreme ce folositi stylusul, disparand astfel atingerile din greseala, frecvente in cazul acestui produs destinat si copiilor. PC-ul va sosi in scoli cat de curand, dotat cu Windows XP.
 


Sursa : dvice.com

Tabletul TechCrunch CrunchPad in actiune



   Dupa cum va informam cu ceva timp in urma, TechCrunch pregateste un tablet PC cu pret accesibil, iar modelul pe care il puteti admira mai jos este prototipul “B” al terminalului.
 Pe numele sau CrunchPad, tabletul soseste cu un display touch cu diagonala de 12 inchi si rezolutie de 1024 x 768 pixeli, procesor VIA Nano, drive Flash de 4 GB, WiFi, webcam si un port USB. Printre specificatiile terminalului se mai numara un port Ethernet, o iesire VGA si o baterie care rezista 2 ore. Produsul va fi disponibil la pretul de 299 dolari si nu 200, asa cum aflam initial.
 La capitolul software, aflam ca prototipul CrunchPad va rula varianta full a lui Ubuntu Linux cu un browser custom Webkit. Din pacate se pare ca publicul nu prea apreciaza produsul si ar prefera mai degraba un tablet Amteks T10L sau noile Eee PC-uri convertibile la acest pret…

  





Sursa : jkkmobile.blogspot.com