miercuri, 25 martie 2009

Oamenii de stiinta imbunataresc eficienta ecranelor OLED albastre cu 25%



   In vreme ce oamenii de stiinta din toata lumea lucreaza la imbunatatire calitatii ecranelor OLED albastre, iata ca o echipa de cercetatori de la Pacific Northwest National Laboratory a anuntat ca a facut un pas urias in dezvoltarea acestei tehnologii. Problema principala a OLED-ului albastru era durata scurta de viata, in comparatie cu variantele verzi si rosii.
 Ei bine, iata ca oamenii de stiinta au descoperit noi materiale din care au fabricat un OLED albastru fosforescent, cu 25% mai eficient decat cele actuale. Descoperirile vor fi intai analizate de cercetatori, inainte ca propunerea lor sa fie inaintata celor de la American Chemical Society catre finalul acestei primaveri.


Sursa : engadget.com

Callpod Drone, un dongle audio Bluetooth performant



   Cei de la mobilitysite au facut analiza unui nou dongle audio Bluetooth, pe numele sau Callpod Drone. Sosind cu un ambalaj de dimensiuni mici, Callpod Drone poate fi utilizat imediat, prin introducerea intr-un port USB liber si initierea pairingului cu o pereche de casti Bluetooth.
 Sunetul transmis va fi unul stereo, iar Drone functioneaza perfect atat pe Vista, cat si pe XP, fara obisnuitele probleme cu driverele si asteptarea provocata de instalare. Un defect minor al acestui produs este faptul ca iese in evidenta daca il atasati unui laptop si v-ar putea incurca, de vreme ce el nu poate fi “rabatat”, cum o fac noile antene PCI wireless.
 Drone functioneaza pe o raza de 100 de metri si suporta streaming muzical si VoIP prin orice headset Bluetooth sau casti stereo. Pairingul se realizeaza automat, iar produsul este unul plug and play. Firmware-ul lui Callpod Drone poate fi upgradat, iar accesoriul suporta toate platformele VoIP celebre si este compatibil A2DP/AVRCP.


Sursa : mobilitysite.com