marți, 20 mai 2008

Microsoft oferă conţinut video pe Messenger


Microsoft a lansat un nou serviciu online în 20 de ţări, care le permite utilizatorilor să vizioneze clip-uri video simultan cu prietenii de discuţii din reţea, prin intermediul Windows Live Messenger.


Noul serviciu, denumit Messenger TV, va oferi o serie de clipuri pe MSN Video, inclusiv spectacole MTV şi clipuri muzicale de la companii precum Sony BMG.


Compania speră ca posibilitatea de a urmări clipuri împreună cu prietenii pe computere diferite să creeze o nouă experienţă socială şi să îi atragă pe utilizatorii care petrec deja ore în şir în astfel de reţele.


„Popularitatea conţinutului video a cunoscut o creştere importantă în ultimul an, deşi până acum acesta a fost savurat individual. Messenger TV urmăreşte să schimbe acest lucru. Vizionarea de materiale video online poate fi o experienţă socială, atunci când utilizatorii urmăresc clipurile video împreună, le comentează şi îşi împărtăşesc reacţiile”, a spus John Mangelaars, Vice-President, EMEA, of consumer and online, la Microsoft.


Serviciul va fi lansat în 20 de ţări, multe din Europa, dar şi în Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Brazilia, Canada şi Mexico, dar nu şi în Statele Unite.


Sursa: Yahoo News

Mozilla Firefox 3, pe piaţă


Mult ancitipatul Mozilla Firefox este în sfârşit disponibil pe piaţă. Firefox 3 Release Candidate este cunoscut ca un pas intermediar între versiunea beta şi versiunea finală şi va fi folosit de dezvoltatori pentru a-şi testa codurile în browser, înainte de lansarea oficială.


Noul Firefox va fi mai uşor de utilizat, mai rapid şi mai sigur. Modificările legate de aspect sunt insignifiante, dar modificările legate de utilitate sunt demne de luat în seamă.


Noua bară de adrese începe să caute bookmark-urile utilizatorului şi lista de site-uri accesate anterior, pentru a recunoaşte ce adresă a început să fie scrisă de către utilizator.


Atât fereastra de istoric cât şi cea pentru bookmark-uri sunt afişate împreună într-o bază de date Structured Query Language (SQL). Sunt disponibile câteva opţiuni noi, inclusiv „tragerea” unei adrese din coloana de istoric în folder-ul cu bookmark-uri. Funcţia Smart Bookmarks oferă posibilitatea organizării în categorii a folderelor utilizatorilor, în funcţie de ultimele care au fost vizitate, au fost introduse în bookmark, etc.


Au fost îmbunătăţite managementul memoriei şi viteza, care au făcut ca produsul să treacă testul Acid2 şi să obţină un scor de 71, din 100 de puncte, în cazul testului Acid3,cu numai 4 puncte în urma browser-ului Safari 3.1. Mai există o serie de probleme care apar atunci când sunt accesate site-uri precum Gmail sau Windows Live Mail, însă toate problemele vor fi rezolvate până la lansarea versiunii finale.


Un număr important de modificări au fost făcute de Mozilla pentru interfaţa de utilizator din Vista, XP, Mac OS X şi Linux, modificări solicitate chiar de către utilizatori.


Sursa: eFluxMedia

Sony a anunţat propria gamă de jocuri


Sony a oferit detalii referitoare la gama de jocuri ce vor fi disponibile în cursul acestui an şi anul viitor. În anunţ s-a discutat şi despre jocurile care vor profita de PlayStation Network, serviciul online de gaming de la Sony.


Deşi numără opt milioane de utilizatori înregistraţi, se pare că este inferior serviciului Xbox Live.


Studiourile Sony intenţionează să lanseze cel puţin 15 jocuri în această perioadă, inclusiv câteva titluri foarte aşteptate, care speră să ajute la recuperarea decalajului dintre propria consolă şi consolele concurente.


„În a doua jumătate a anului 2008 şi perioada următoare, vor fi disponibile o serie de jocuri de primă mână, care îi vor încânta pe fanii PlayStation”, a spus Scott Steinberg, marketing chief la SCEA.


Potrivit NPD, Sony a vândut aproximativ 4,1 milioane de console în Statele Unite, până în martie, faţă de 8,8 milioane de console Wii şi 10 milioane în cazul Xbox 360, de la Microsoft. Criticile legate de PS3 s-au referit întotdeauna la selectarea jocurilor.


Printre titlurile anunţate pentru PS3 se numără SOCOM: US Navy SEALs Confrontation, LittleBigPlanet, NBA 09 (ce va fi lansat şi pentru PS2 şi PSP), MotorStorm Pacific Rift şi mult aşteptatul Killzone 2.


Alte câteva jocuri pregătite pentru PlayStation Network sunt: wipEout HD, PixelJunk şi Siren: Blood Curse. PSP nu va fi uitată, pentru acest model fiind pregătite de lansare în acest an Hot Shots Golf: Open Tee 2 şi Secret Agent Clank.


Sursa: BetaNews