vineri, 10 aprilie 2009

SMC Networks lanseaza un adaptor HomePlug AV Ethernet pentru IMM-uri si utilizatorii particulari



  Noul adaptor HomePlug AV Ethernet permite IMM-urilor si utilizatorilor particulari sa se conecteze cu usurinta la retea si sa beneficieze de transfer rapid al datelor.
 SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de hardware LAN si de dispozitive de conectare de banda larga, a anuntat astazi lansarea adaptorului HomePlug AV Ethernet (SMCHPAV-ETH) cu rate de transfer a datelor de pana la 200 Mbps, ideal pentru aplicatiile in timp real din retelele de acasa sau din birourile mici. Adaptorul este simplu de instalat si transforma orice priza c.a. disponibila intr-un punct de conectare la retea, fiind cea mai ieftina modalitate de a crea sau extinde o retea de acasa fara sa fie necesara folosirea cablarii scumpe sau realizarea unei configurari extinse a retelei. Portul Ethernet se conecteaza simplu la dispozitivele de retea: PC-uri, modemuri, routere sau console de jocuri.
 Criptarea AE pe 128 biti garanteaza securitatea maxima a datelor. Este de asemenea posibila folosirea Quality of Service pentru gestionarea ratelor de transfer al datelor de pana la 200 Mbps, permitand streamingul multimedia, IPTV, VoIP si comunicarea in banda larga. Deoarece adaptorul este compatibil HomePlug AV, acesta poate coexista fara interferente cu alte dispozitive HomePlug 1.0.
 “Datorita cererii crescande pentru aplicatii in timp real, clientii cauta cea mai simpla modalitate de extindere a retelelor cu echipamente accesibile", explica Thierry Gonon, director general pentru regiunea EMEA al SMC Networks. “Noul adaptor HomePlug AV este simplu de instalat, utilizatorul trebuind doar sa-l introduca in cea mai apropiata priza de curent de echipamentul pe care doreste sa il conecteze in retea". Principalele caracteristici ale adaptorului sunt:
  •  Conectarea cu usurinta a dispozitivelor compatibile Ethernet prin reteaua electrica
  •  Transferul rapid al fisierelor la viteze de pana la 200 Mbps
  •  Instalarea simpla plug & play asigura conectarea imediata
  •  Quality of Service (QoS) asigura transferul sigur al datelor si streamingul multimedia 
  •  Folosirea criptarii AES pe 128 biti garanteaza nivelul maxim de securitate a datelor
  •  Montarea pe perete transforma orice priza c.a. intr-un conector Ethernet Pretul adaptorului, recomandat de producator, este de 59,99 Euro.
 

Sursa : imageforum.ro

Mouse-ul “lingou de aur” este doar stralucire fada



   Daca sunteti un magnat care si-a achizitionat un PC dotat cu carcasa cu accente aurite, ar fi cazul sa folositi un mouse pe masura, cum este acest model stil “lingou”. Din pacate, stralucirea sa ascunde doar plastic, de vreme ce gadgetul costa doar 34.68 dolari si nu este impodobit nici macar cu un atom de aur
 Mouse-ul ar merge cu siguranta cu un pad in forma de cec sau bancnota de 100 de dolari.



Sursa : engadget.com