vineri, 23 mai 2008

Vama Da, Napster Ba

Cel mai mare magazin de muzică online recent lansat de Napster - la ce bun pentru noi? Informaţia „Napster lansează cel mai mare magazin de muzică online, cu peste 6 milioane de piese” duduie pe toate canalele de ştiri.

Veste evident bună, 6 milioane de MP3-uri DRM-free. „Fără protecţie sau digital rights management” reprezintă un aspect important, înseamnă că respectivele MP3-uri vor putea fi redate şi pe o gamă largă de device-uri, dispozitive mobile etc. (marele competitor iTunes oferă majoritatea pieselor cu DRM).

Se pot cumpăra fie piese la 0,99 USD bucata, fie albume pornind de la în jur de 10 USD - legal şi destul de accesibil, zicem noi. Din păcate „accesibilitatea” rămâne doar la nivelul preţului, ca şi multe alte chestiuni frumoase care „se întâmplă numai în America”, adică deocamdată în România serviciul nu este disponibil.

Toate acestea de sus nu înseamnă că nu ne putem bucura şi saluta pe această cale iniţiativa trupei Vama, care şi-a postat noul album pe internet, de unde poate fi descărcat, după ce a fost în prealabil cumpărat prin SMS pentru preţul de 4 Euro+TVA (11 piese). Trimiteţi un SMS cu textul VAMA la 7604, veţi primi un cod pe care-l veţi introduce pe site-ul trupei, www.vamamusic.ro, iar apoi veţi putea descărca ultimul album al trupei (pentru Vodafone e necesară o confirmare, vedeţi mai multe pe site-ul formaţiei).


Sursa: chip.ro

Niciun comentariu: