miercuri, 21 mai 2008

AOL lansează o nouă versiune a clientului IM, pentru web


Cel mai nou produs lansat de companie va îngloba un front end total nou, bazat pe Flash, şi posibilitatea de deschidere a ferestrelor de dialog în tab-uri, deşi deocamdată AOL vrea doar să ştie dacă aceste modificări vor fi bine primite de către utilizatori.


AOL susţine că, ţinând cont că este vorba despre prima versiune beta a noului client, unele funcţii vor lipsi. Oricum, aceste funcţii vor fi readăugate în versiunile beta următoare, iar produsul final ar urma să fie lansat în cursul acestui an.


„Deocamdată, vrem să vedem ce cred clienţii despre despre interfaţa bazată pe Flash şi despre noul aspect”, a spus un purtător de cuvând de la AOL.


În acest moment, expedierea şi posibilitatea de a vedea icon-urile prietenilor sunt inoperabile. Utilizatorii sunt avertizaţi că funcţiile legate de accesibilitate nu funcţionează, la fel ca şi opţiunea de a schimba statusul atunci când se autentifică pe AIM din altă locaţie.


AIM Express este destinat utilizatorilor care folosesc mai multe sisteme, sau care preferă să aibă o aplicaţie mai puţin pe sistemul lor, sau care nu se lasă impresionaţi de AIM pentru Linux. Deşi versiunile anterioare aveau nevoie de Java pentru a opera, ultima versiune este bazată pe pe tehnologia Flash, de la Adobe.


AOL a precizat că aplicaţia ar trebui să ruleze cu majoritatea versiunilor Adobe Flash 9, dar le recomandă utilizatorilor să facă upgrade la ultima versiune (pentru Windows, 9.0.124.0).



Sursa: BetaNews

Niciun comentariu: