sâmbătă, 24 mai 2008

Google Health


Google Health - acces la fişa medicală de oriunde



Google oferă posibilitatea de a ne completa „fişa medicală” online, proiectul are un potenţial uriaş. Cu Google Health (e drept, la această oră încă în Beta) vă puteţi accesa fişa medicală de oriunde, fără a fi nevoiţi să căraţi toată hârţogăraia cu voi (oricine şi-a făcut nişte analize cam ştie ce înseamnă să mergi din doctor în doctor cu nuştiucâte hârtii după tine,clinicile partenere (Google a semnat deja parteneriate cu câteva clinici şi organizaţii pentru sănătate) vor avea uneltele pentru a putea folosi datele chiar în formatul oferit de Google. Rezultatul ar putea fi baze de date imense de clienţi, consult fără a mai fi necesară înregistrarea la fiecare clinică vizitată în parte, informaţii foarte concise şi bine organizate (data exactă de efectuare a unei analize, precum şi unde s-a făcut şi de către care cadru medical). Cadrele medicale ar avea acces la Întreg profilul dvs. de sănătate, ar putea fi evitate astfel erori de prescriere a unor medicamente ce influenţează negativ anumite afecţiuni secundare sau au reacţii adverse în combinaţie cu altă medicaţie.


Problemele care apar cu aceste baze de date imense cu pacienţi / boli sunt de confidenţialitate/securitate. Google ne asigură că informaţiile sunt păstrate în siguranţă departe de ochii celor ce ar putea profita de ele, dar o doză de scepticism există în fiecare dintre noi, mai ales că e vorba de informaţii atât de critice.


Cei interesaţi staţi cu ochii pe chioşcurile de presă, vom analiza mai atent Google Health în numărul de iulie al revistei.


Sursa: Google

Niciun comentariu: