vineri, 9 mai 2008

Premiera pentru justitia romana: Condamnat la inchisoare pentru piraterie


Un aradean a fost condamnat, in premiera pentru justitia romana, la cinci ani si sase luni de inchisoare pentru piraterie. Deocamdata, hotararea nu este definitiva, tanarul putand sa faca recurs. Kiss Adalbert Daniel, 28 de ani, este prima persoana condamnata in tara noastra pentru detinere si distribuire de marfuri piratate, precum si pentru promovarea acestor marfuri prin mijloace electronice, relateaza Antena3.


Tanarul nu avea antecedente penale, insa a fost in atentia autoritatilor inca din anul 2003, fiind pus sub urmarire penala doar in 2006, cand s-a aflat ca vindea cd-uri si dvd-uri pe un site. Instanta de judecata a hotarat ca, pe langa anii ce urmeaza sa-i petreaca in spatele gratiilor, aradeanul sa plateasca sumele de 191.745 lei catre Microsoft, 282.870 lei catre Autodesk Incorporated si 2.444,04 lei catre Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania, ca despagubire.

Autoritatile din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor vor continua sa faca cercetari in cazurile de piraterie, acesta fiind primul caz ce se finalizeaza printr-o sentinta judecatoreasca. Pirateria software este o problema tot mai presanta, si nu pentru userii de rand, care beneficiaza din plin de produsele ilegale, ci pentru companiile care pierd milioane de dolari anual din aceasta cauza.


Niciun comentariu: