vineri, 9 mai 2008

Au fost acordate premiile Webby


Castigatorii celei de-a 12-a editii a premiilor Webby Awards au fost anuntati, intr-o editie care a batut recordul in materie de site-uri participante si numar de votanti.


Premiile Webby sunt considerate echivalentul online al Oscar-urilor, fiind acordate pentru cele mai bune site-uri. Premiile au fost acordate anul acesta in aproximativ 70 categorii, fiecare categorie avand 2 castigatori, unul desemnat de catre experti, unul de catre public. Premiile au fost selectate din peste 10.000 de site-uri inscrise, din 60 tari.


Premiul Best Practices, unul dintre cele mai importante deoarece se refera la excelenta in design, content si tehnologie, a fost acordat din nou site-ului Flickr.com de la Yahoo, alesul publicului fiind insa Digg.com.


Site-ul Apple a a fost ales de catre public drept site-ul cu cele mai bune facilitati de navigare, in timpul ce premiul expertilor a revenit lui Ted.com. Site-ul Apple a castigat si titlul de cel mai bun site in ce priveste folosirea de content video.


Premiul pentru cea mai buna animatie/grafica a fost acordat site-ului de recrutare de la Coca-Cola, publicul alegand insa site-ul Zune.


Site-ul Kongregate.com a fost atat favoritul expertilor, cat si al publicului la categoria jocuri, iar site-ul revistei The Escapist a fost castigator la categoria site-urilor despre jocuri.


La categoria IT hardware/software, a castigat site-ul CSG, alesul publicului fiind site-ul IBM, la categoria celor mai bune texte au castigat Wired, respectiv HowStuffWorks, iar dublul castigator la categoria ziare a fost site-ul New York Times. Acesta a castigat si la categoria stiri, alaturi de site-ul BBC.


Lista completa a castigatorilor poate fi vazuta pe site-ul Webby Awards. Premiile vor fi acordate oficial in cadrul unor ceremonii publice ce vor avea loc pe 9-10 iunie in New York, ceremonii faimoase prin faptul ca discursul de acceptare al premiilor nu trebuie sa depaseasca 5 cuvinte.


Webby Awards a acordat si niste premii speciale precum Webby Person of the Year, care a revenit comicului Stephen Colbert, realizatorul show-ului de televiziune The Colbert Report, pentru lucruri precum faptul ca a reusit sa ajunga pe primul loc in rezultatele Google, la cautarea dupa cuvintele “greatest living american”, si pentru ca reusit sa-si creeze in scurt timp o baza larga de fani prin site-uri de social networking. Alte premii speciale au revenit lui will.i.am de la Black Eyed Peas (artistul anului) si regizorului Michel Gondry pentru filmul sau “Be Kind Rewind”.


Sursa: Webby, ABC News

Niciun comentariu: