joi, 8 mai 2008

Hollywood-ul a câştigat 110 milioane de dolari de la TorrentSpy


Operatorii popularului tracker TorrentSpy sunt obligaţi să plătească peste 110 milioane de dolari studiourilor de la Hollywood, pentru că au facilitat descărcarea ilegală de filme şi spectacole TV.



Judecătorul de district Florence-Marie Cooper a decis ca Motion Picture Association of America (MPAA) să primească cu titlu de daune 30.000 dolari în cazul fiecărui film, pentru fiecare dintre cele 3.699 de acuzaţii aduse împotriva TorrentSpy. În total, operatorul site-ului, Justin Bunnell, şi compania, sunt obligaţi să plătească 110.970.000 de dolari către MPAA.


Această amendă ar putea creşte dacă judecătorul va dispune ca TorrentSpy să plătească şi cheltuielile efectuate de MPAA cu avocaţii.


„Decizia transmite un mesaj puternic despre ilegalitatea acestor site-uri. Este o victorie clară pentru studiouri şi demonstrează că asemenea site-uri cu materiale piratate nu vor mai fi lăsate să opereze fără să răspundă acuzaţiilor venite din partea celor care deţin drepturile de autor”, a spus Dan Glickman, CEO la MPAA.


În martie anul trecut, TorrentSpy a fost obligat să închidă site-ul după ce a pierdut un proces cu MPAA. Procesul a fost deschis după ce au fost distruse probe legate de IP-urile folosite de către utilizatori, motivându-se protejarea acestora. Judecătorul a decis să amendeze tracker-ul cu 30.000 de dolari.


Sursa: The Register

Niciun comentariu: