joi, 8 mai 2008

Pioneer lanseaza o noua generatie de televizoare Kuro


Pioneer a lansat a doua generatie de televizoare HDTV cu plasma Kuro, cu un nivel de negru de 5 ori mai adanc decat cel din generatia anterioara.Pioneer a lansat a doua generatie de televizoare HDTV cu plasma Kuro, cu un nivel de negru de 5 ori mai adanc decat cel din generatia anterioara.


Filozofia Pioneer cu gama de televizoare Kuro este producerea unei culori negre pure (”kuro” inseamna negru in japoneza) si, in acest mod, a unui spectru de culori cat mai realist. Desi nu a ajuns inca la performantele demonstrate la CES 2008, cu prototipul de televizor de un negru absolut si grosime de 9 mm, noua generatie de televizoare Kuro face pasi mari in acea directie.
Pioneer afirma ca noua gama de televizoare Kuro are nivele de negru de 5 ori mai intense decat cele din generatia anterioara. De asemenea, cu noile televizoare, Pioneer renunta la rezolutiile HD mici (720p), toate televizoarele suportand direct 1080p, si la diagonalele “mici”, de 42″, noile televizoare Kuro avand diagonale de 50″ sau 60″.


Primele 2 modele din noua generatie sunt PDP-5020F si PDP-6020FD, cu diagonale de 50″, respectiv 60″ si grosime 9,3 cm (cu 20% mai mica decat generatia anterioara, dar inca departe de cei 9 mm ai prototipului de la CES). Noile televizoare vin si cu un nou design al telecomandei, cu o noua interfata graafica cu utilizatorul si cu un mod de ajustare automata a luminozitatii numit “Optimum mode”, care o regleaza pe aceasta atat in functie de lumina ambientala, cat si de tipul programului vizionat la un moment dat.
PDP-5020F si PDP-6020FD vor fi disponibile pe piata din luna iunie, la preturi de 4000 $, respectiv 5500 $.


Pioneer va avea de asemenea o gama high-end a televizoarelor Kuro, numita Elite Signature Series, cu 4 modele, PRO-111FD (50″) si PRO-151FD, PRO-101FD si PRO-141FD, de 60″. Diferentele intre acestea si modelele obisnuite constau in grosimea mai mica, de 6,35 cm, garantia de 2 ani, si prin faptul ca ofera un grad inalt de customizare si probabil garantia unei performante mai ridicate deoarece trec printr-un proces foarte strict de selectie.
Primele 2 modele Elite vor fi disponibile din iunie la preturi de 5000 $, respectiv 6500 $, celelalte 2 urmand sa apara mai spre sfarsitul anului, la preturi inca neanuntate.


Sursa: Engadget, Trusted Reviews

Niciun comentariu: