miercuri, 7 mai 2008

Cei mai influenti oameni din IT


Revista Time a realizat topul pe anul 2008 al celor mai influente 100 personalitati din lume, printre care se afla si oameni din lumea IT.


Lista, realizata in fiecare an de catre revista Time, contine personalitati considerate ca fiind cele mai influente in diverse domenii, de la politica, pana la stiinta, tehnologie sau show business.
Intre acestea se regasesc si cateva nume, mai mult sau mai putin cunoscute, din lumea IT-ului si a tehnologiei, desi nu exista o categorie dedicat acestor domenii. Pozitia in lista nu este relevanta, personalitatile fiind grupate in 5 categorii, prezentate una dupa alta.
Printre primele nume se afla Jeff Han, un cercetator in computer science de la Universitatea din New York, considerat unul dintre pionierii tehnologiei ecranelor senzitive multi-touch, tehnologie prezentata in urma cu 2 ani si pe care acum o dezvolta in propria sa companie, Perceptive Pixel.
Jeff Han este inclus la categoria Scientists & Thinkers, unde apare si Mary Lou Jepsen, autoarea design-ului laptopului XO, din cadrul proiectului OLPC (One Laptop Per Child). Gandit ca un laptop educational accesibil copiilor in lumea intreaga, inclusiv din tari sarace, laptopul OLPC a fost lansat anul trecut la un pret de 188 $, mai mare decat targetul initial de 100 $. Jepsen a parasit in acest an proiectul OLPC si a creat o companie proprie, dorind sa realizeze un nou laptop, de doar 75 $.
In aceeasi categorie il gasim si pe Mark Zuckerberg, un nume mai cunoscut, acesta fiind fondatorul Facebook, unul dintre cele mai populare site-uri de social networking.
Alte nume mai cunoscute din IT se regasesc in categoria Builders & Titans, unde ii intalnim pe Steve Jobs, CEO-ul Apple, John Chambers, CEO-ul Cisco, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Jay Adelson, confondator si CEO al Digg.com, Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, Carlos Slim, mexicanul care detine operatorul latino-american de telecomunicatii America Movil si al doilea pe lista celor mai bogati oameni din lume, si Michael Arrington, autorul blogului TechCrunch, considerat unul dintre cei mai influenti bloggeri din tehnologie.



Sursa: Time

Niciun comentariu: