miercuri, 7 mai 2008

HTC lanseaza Touch Diamond


HTC lanseaza un nou telefon mobil din gama Touch, orientat catre utilizatorii privati.


HTC a anuntat al patrulea model de telefon smartphone din gama Touch, numit Touch Diamond, un device care incearca sa atraga mai mult utilizatorii privati, fata de cei de tip business, targetul modelelor anterioare.
Telefonul ofera conectivitate 3G, cu HSDPA si HSUPA pentru transfer de date la viteza inalta, atat pe downlink, cat si pe uplink, pe langa GSM/GPRS, EDGE si WiFi. De asemenea, telefonul suporta Bluetooth 2.0 si USB 2.0.
Ecranul are aceeasi dimensiune ca si in modelele anterioare, de 2.8″, dar are o rezolutie superioara, VGA (480 x 640) si este, bineinteles, de tip touchscreen, cu accelerometru ce permite trecerea automata intre modurile portrait si landscape. Interfata este una imbunatatita fata de telefoanele anterioare Touch, purtand numele TouchFLO 3D, care permite navigatie cu un singur deget, inclusiv realizarea unui apel telefonic si browsingul de imagini si muzica cu un singur deget.
Interfata ascunde noul sistem de operare de la Microsoft, Windows Mobile 6.1, cu toate functionalitatile si aplicatiile acestuia, dar browserul vine de la Opera (dupa cum se stie, Internet Explorer Mobile 6 pentru device-uri mobile va apare mai spre sfarsitul anului), oferind o experienta de navigare similara cu cea de pe desktop.
Alte caracteristici sunt camera de 3,2 Mpixeli cu autofocus, camera secundara de 0,3 Mpixeli, A-GPS (Assisted GPS), radio FM si suport pentru YouTube.
Cu dimensiuni destul de reduse, 102 x 51 x 12 mm, si greutate de 110 grame, Touch Diamond este mai compact decat modele cu caracteristici similare, precum Nokia N95. Bateria pare sa fie ceva mai slaba, oferind doar 4 ore de convorbiri GSM si 12 zile timp de standby.
Telefonul va fi disponibil in Europa din luna iunie mai intai prin operatorul Orange, in tarile in care acesta este prezent, urmand sa fi extins apoi si alte tari (nu este clar daca si la alti operatori). Pretul sau nu a fost deocamdata anuntat.



Sursa: Mobile Gazette, Engadget

Niciun comentariu: