miercuri, 7 mai 2008

O nouă ameninţare malware ascunsă în fişierele MP3 şi MPEG


Clienţii sunt avertizaţi despre faptul că ar putea primi reclame în locul unui fişier cu muzică sau video pe câteva site-uri de file-sharing. Compania de securitate McAfee consideră că aceasta este cea mai importantă izbucnire de malware din ultimii trei ani.


McAfee Avert Labs a anunţat că a detectat 500.000 de cazuri în care un Troian care se dă drept fişier media a fost descoperit în computere încă de vineri, pe servicii precum Limewire şi eDonkey.
În loc să ruleze un film pentru adulţi, Lion King în portugheză sau piesa Girls Aloud de pe coloana sonoră St Trinnians, de exemplu, sute de fişiere MP3 şi MPEG prezente pe aceste servicii descarcă un executabil care serveşte reclamă pe computerul afectat.
Craig Schmugar, cercetător în domeniul ameninţărilor la McAfee Avert Labs, explică într-un blog că celor care sunt de acord să descarce şi să ruleze executabilul, li se cere să accepte un formular fals de licenţă şi soft-uri fără rost.
„În cele din urmă, se aleg cu un fals fişier MP3 care ocupă spaţiul, un player MP3 inutil, adware care susţine nu numai că nu va afişa popup-uri, dar că le va şi bloca. De fapt afişează mai multă reclamă”, scrie Schmugar.
McAfee consideră ameninţarea ca fiind de risc „mediu”, cel mai ridicat rating dat vreunui malware din 2005 până acum.



Sursa: CNET News

Niciun comentariu: